dijous, 18 de febrer del 2010

Cumulus vs Ride



Asics Cumulus 11 i Saucony Ride 2.

Aquests són els dos parells que he estrenat recentment.

Sempre he estat molt sauconyer, però darrerament les trobo massa dures, poc àgils, com si fos difícil rodar amb alegria amb elles. No sé, és difíl d'explicar... són les sensacions, un terme molt usat entre els que correm però de definició vaga. Doncs les sensacions amb les Ride diuen que em costa anar més ràpid que "de passeig".

En canvi amb les Cumulus, tota una troballa gràcies a l'Edu que em regalar el primer parell, és a l'inrevés. Les sensacions sónde lleugeresa, de poder anar ràpid, de ritmes alegres... si no corro més alegre és perquè la genètica no dóna per més.

Ambdues són del mateix nivell tecnològic, pesen quasi igual, és pel mateix perfil d'usuari, són d'entrenament, però unes les trobo com uns tancs als peus i les altres no... sensacions, que absurdes poden ser i com de bé ens defineixen les incongruències.

... de moment me les calço !!!

4 comentaris:

  1. Però ... es dobleguen igual per la sola? (disculpes per la pregunta cutre de corredora que no s'entera)

    ResponElimina
  2. Bego, no responc a poca-soltades.
    Fins ara.

    ResponElimina
  3. Mira que arribes a tenir mala llet!

    La pregunta és pertinent. Les sabatilles poden tenir característiques similars, però la sola pot ser més o menys flexible. Depenent d'això, el control que facis tu de la sabatilla al doblar-la et farà sentir més o menys ràpid.

    La sabatilla ha de ser controlable sempre; és a dir, ha de permetre que el peu i la cama realitzi tots els moviments articulatoris habituals per córrer. Si ens domina ella, no tindrem "bones sensacions" i ens lesionarem.

    ResponElimina
  4. Dintre del meu modest nivell (de coneixement del tema i de forma física), les Cumulus les porto sempre per entrenar. A curses porto unes Brooks Axiom (que ara ja no existeixen, em sembla) que sí que les noto lleugeres i a la vegada consistents. Tota una troballa gràcies al Mingo Catalan

    ResponElimina