dilluns, 22 de febrer del 2010

Gavà

Gavà té un terme privilegiat, integrat per una zona de platja, una zona forestal i un nucli urbà. La seva economia principal és la de serveis, seguida de la indústria. Encara manté activitat agrícola en la zona denominada de les Sorres, que es reflecteix cada any en la Fira d'Espàrrecs de Gavà, producte de la terra de gran qualitat.

A aquesta ciutat es pot arribar a través de l'autopista C-32 (anteriorment anomenada A-16), la carretera comarcal C-245 o la C-31 (autovia de Castelldefels). La ciutat compta amb una estació de Renfe, de la línia de rodalies i serveis d'autobusos que enllacen amb Barcelona i passen per altres localitats veïnes com Viladecans, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Begues i Castelldefels.

En el seu nucli urbà cal destacar les Mines Prehistòriques, de 5500 anys d'antiguitat. Edificis com la Torre Lluch (segle XVIII), avui Museu de la ciutat, amb el Jardí Botànic del Museu de Gavà, o la Casa Gran (segle XVII), que és un equipament per a joves, estan enclavats en el centre històric, part del mateix disposa d'una Illa de Vianants, conjunt de carrers de gran dinamisme comercial i trobada. També destaca la seva Rambla, de finals del segle XIX i el Parc Municipal de la Torre Lluch. A part dels barris del nucli urbà (com el popular barri de Colomeres), a Gavà existeixen els barris de Gavà Mar, Ausiàs March, Can Tries, la Sentiu, Ca n'Espinós, Can Tintorer, Mas Bruguers, Les Bòbiles, Àngela Roca, La Barceloneta i Diagonal-Balmes.

4 comentaris:

  1. Molt interessant Jordi.

    Em sembla que a Gavà també hi fant una mitja marató i una marató de 42 quilòmetres ! a tu que t'agrada córrer creia que ho sabies .....

    Bona setmana crack !!

    ResponElimina
  2. Jo pensava que m'havia equivocat i havia entrat a la Gran Enciclopèdia Catalana. Però ja veig que no ....

    En tot això pensaves quan corries ahir?

    ResponElimina
  3. Jo t'entenc, Jordi.

    Per cert, la visita a les mines prehistòriques és molt interessant. Però si és només per això, no cal que hi vagis.

    Si aconsegueixo estar mínimament a punt, 21 de març Mitja de Calella. Reserva't la data. I l'habituallament.

    ResponElimina
  4. Et descuides l'històric RAAA 72.

    Quan tingui un moment, us explico una batalla real.

    ResponElimina