divendres, 10 d’abril del 2009

Dopatge tecnològic



Voleu llegir aquest article?

Ho podem considerar dopatge? Tecnològic?

No és això generar una avantatge més enllà de l'entrenament?

Per mi, sí.

I a on està el límit?

L'espècie humana no està adaptada a nedar o córrer; sí a caminar. Si haguéssim evolucionat per ser corredors, segurament, ens desplaçaríem amb les quatre extremitats. Malgrat això ens desplacem en un medi, el terrestre, pel qual estem adaptats i així podem trempejar prou bé l'opció de córrer.

Però al medi aquàtic... ai, el medi aquàtic. Ja es veu que qualsevol avantatge ens transforma; al no estar adaptats ens convertim en "ràpids".

No sé si en l'àmbit de l'atletisme sortirà alguna avantatge com per guanyar tant. Ho dubto, però...

7 comentaris:

  1. Com molt bé ha comentat en Santi avui, el fet que hi hagi aquests avenços i que estiguin permesos, sempre amb un criteri fixe, ajuda a l'esport a no estancar-se. Les grans marques que investiguen nous teixits i que aporten un capital importantíssim a la natació mundial, financien y subvencionen aquest esport de manera que no quedi estancat i acabi "morint" per pocs recursos i poc interés mediàtic.

    Sempre i quan estigui regulat i tothom tingui accés a aquest material, jo no ho veig malament.

    ResponElimina
  2. Àlex, no nego que estigui dins la legalitat, però afirmo que dóna una avantatge "extra"... més enllà d'entrenar dur.

    I a més, com dius, tothom hi té accés?


    Fins ara.

    ResponElimina
  3. En l'atletisme hi ha el tema voladores !!!

    Pot ser comparable en una competició portar un traje de neopré a unes sabatilles voladores ? Els dos poden ajudar i beneficiar .....

    Cada un en les seves manies, però jo si m'estreno en triatlo i he de nadar al mar, si us plau, un neopré que faci que no m'enfonsi que fer surar tots els kilets costa molt, ji ji ji

    Caloreta

    ResponElimina
  4. Aqui tenéis la normativa de la FINA (federacion internacional de natacion amateur), después de la reunion anual.

    http://www.fina.org/project/images/help/the%20dubai%20charter.pdf

    ResponElimina
  5. Y yo creo que no, no es dopaje. Es más, creo que deberían homologar (con matices) los bañadores que se ajusten a los cánones que se decidan para delimitar las ayudas a los nadadores.
    Mucho me temo que la natación necesita este tipo de estímulos. Records.
    Y la natación española gracias a esto, pero sobre todo gracias al esfuerzo de los implicados (que es mucho), ha cumplido con su parte: aportar estrellas en nuestro deporte. Ahora reclama su espacio en los medios.
    Prensa y televisión para la natación...YA!!!

    ResponElimina
  6. Després dels comentaris de l'Esther ja m'ha quedat clar que no és dopatge... i a més és beneficiós per la natació. Gràcies.

    Fins ara.

    ResponElimina
  7. Los problemas para la natación española llegarán cuando llegao 2010 se haya prohibido utilizar el bañadore de marras...
    Ya veo los titulares: "la natación espñaola se hunde", "fracaso de los nadadores españoles en la competición X"...etc etc.
    Eso sí, como al señor Phelps le de por ponerse uno de estos, entonces espero que os pille con los dvd's listos para grabar!!

    ResponElimina